internet of things

Hvis du ikke helt har styr på, hvad Internet of Things (IoT) er, har vi har samlet et lille overblik over Tingenes Internet. Internet of Things kan defineres som et netværk af alle elektroniske enheder, der er i stand til at indsamle og dele data via sensorer. Det betyder kort sagt, at alt elektronik kan forbindes.
"Vi har kun set toppen af isbjerget, når det gælder IoT" - associeret rådgiver i Tokerød Plus, Frederik Bonde.

 
 
Internet-of-Things-Needs-IPv6.png

Hvordan fungerer internet of things?

Internet of Things er som nævnt et netværk af elektroniske enheder, der indsamler og deler data ved hjælp af sensorer. Men hvordan fungerer det egentlig i praksis?

Frederik Bonde, partner hos Innovation Lab, har brugt følgende model til at illustrere processen:

iot.png

I den første del af processen indsamler sensorerne data fra omgivelserne i form af f.eks. videomateriale eller temperaturmåling. Herefter bliver disse data uploadet til "skyen" via WiFi, Bluetooth, satellit, ethernet eller lignende. Når disse data er blevet uploadet, skal de behandles. Her kan man selv bestemme, hvad der skal ske med dataen ift. user interface. I sidste step er dataen gjort brugbar for brugeren, hvor der f.eks. sendes en alarm, hvis en maskine er brudt ned, eller hvis et kamera opfanger en indbrudstyv.

 
internetofthingsillustration-580x358.jpeg

Læsestof om internet of things til inspiration og perspektivering

Har du lyst til at vide mere om Internet of Things, kan vi anbefale TechTargets definition i "What is Internet of Things (IoT)". Her får du nemlig en god definition på begrebet. Hvis du er mere interesseret i at vide, hvordan Internet of Things virker i praksis, har Frederik Bonde, partner i Innovation Lab, skrevet en artikel: "IoT i praksis - Kampen mod et fastlåst og ødelagt paradigme". Her bliver begrebet forklaret i praksis. Det sidste forslag til inspiration er en YouTube-video fra TEDxCIT, hvor Dr. John Barrett forklarer om Internet of Things begrebet samt, hvordan det kan fungere i praksis.