GUIDE TIL DIN DIGITALE TRANFORMATION:

Hos os i Tokerød Plus er det vigtigt med gennemsigtighed i vores arbejde. Vi vil nemlig gerne hive det digitale ned på jorden, og vi ønsker derfor også at gøre digitaliseringen af din forretning mere overskuelig, og lettere at gå til.

I denne uge deler vi derfor Haralds guide til din digitale transformation. Guiden gennemgår i hovedtræk, hvordan du kommer i gang, og hvad du skal være opmærksom på i processen.

Uddraget her handler om nødvendigheden af et vist fælles sprog - fælles fodslag - i digitaliseringen af din forretning:

FORSTÅR VI HINANDEN, NÅR VI TALER DIGITALISERING PÅ TVÆRS AF ORGANISATIONEN?

Ord som engagementsrate, konverteringsrate, call-to-actions, API-integration, og lign. ord som vi kaster om os med i flæng i virksomhederne skaber ofte uklarhed og forvirring, da ikke alle forstår eller er enige om definitionen af hvert begreb.

facebook.png

 Billeder fra den massivt overvågede, tåkrummende afhøring af Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg var indkaldt til afhøring af de 17 dinosau….Hov nej senatorer i det amerikanske senat i kølvandet på Cambridge Analytica skandalen, og det var interessant at følge – bl.a. kunne det ses via Facebook livestreamingen hos Wired Magazine og mange ventede nysgerrigt på at se, hvor meget Mark Zuckerberg ville blive grillet af senatorer. Men grilningen udeblev, og det kan vist mildest talt kaldes en særdeles forbigået mulighed af senatet, eftersom senatorerne udstillede deres uvidenhed om digitalisering og den digitale æras digitale forretningsmodeller som kan koges ned i dette spørgsmål fra senator Mr. Graham:

”So Mr. Zuckerberg, when you have a platform that is free to use, how do you make money?”

og efter at have holdt et større selskabsgrin tilbage, svarede Zuckerberg…

”Well... we do advertising, sir”.

Man kunne lidt kækt, sammenligne episoden med Mark Zuckerberg og Senatorerne, med den gennemsnitlige danske virksomhed, hvor Mark Zuckerberg repræsenterer medarbejderne og senatorerne repræsenterer bestyrelsen og måske endda også ledelsen. Der er en kløft i form af teknologiforståelse mellem de to parter, og det fremmer på ingen måde fremdriften af virksomhedens digitale transformation.

Du kan med fordel stille dig selv og din virksomhed spørgsmålet: ”Har vi et fælles sprog om digitalisering og den digitale transformation i vores virksomhed?”

Noget der fremmer processen om fælles sprog og en styrket kultur, hvor det digitale kommer mere ind under huden på jer, er de såkaldte social enterprise platforme som bl.a. Slack, Teams og Facebook Workplace. Det er med til at styrke kulturen, sammenholdet, teamwork, og øger både produktivitet og kreativitet. Flere virksomheder oplever reduktion af interne emails på 80-90%.

GUIDEN I SIN HELHED VIL VI SELVFØLGELIG OGSÅ GERNE GIVE DIG - DEN FÅR DU LIGE HÉR: