Det kommer bag på de fleste, men digitalisering handler mere om mennesker end det handler om teknik.

Jeg har altid været optaget af, hvordan jeg kan være med til at få tingene til at gro, så de skaber mening for andre mennesker og deres udvikling. Derfor er arbejdet med digitalisering så vigtigt for mig. 

Det kommer bag på de fleste, men digitalisering handler mere om mennesker end det handler om teknik.

Jeg har erfaret at digitalisering handler 90% om mennesker og 10% om tech.

Det handler om at udvikle tingene til noget bedre, mere agilt, fleksibelt og værdiskabende. At skabe forretningsmæssig værdi. Det er vigtigt at forretningen er styrende for digitaliseringsindsatserne og ikke at teknikken bliver begrænsende for forretningen.

Menneskelig digitalisering - det handler nemlig om tillid!

Jeg har de seneste 7 år arbejdet intenst for at demokratisere digitalisering ved at gøre det digitale menneskeligt og trygt. Mange er bange for at teknologien skal tage over, men jeg oplever at digitale løsninger er med til at løfte organisationer ved at skabe større arbejdsglæde, motivation og forretningsmæssig værdi. Bedre og mere tilgængeligt datagrundlag støtter forretningen, den online tilstedeværelse booster virksomhedens image, nye digitale platforme øger vidensdelingen internt i virksomheden og e-handelsløsninger afsætter dine produkter i en voldsom hastighed.

Mange af vores kunder i Tokerød Plus fortæller, at de har været ved at give op – inden de overhovedet er kommet i gang med digitale tiltag. De har været bange for at teknologien skulle tage over, men har så oplevet at gode digitale løsninger har været med til at løfte organisationen ved at skabe større arbejdsglæde, motivation og forretningsmæssig værdi. 

At arbejde digitalt giver et større datagrundlag til støtte for forretningen, den digitale tilstedeværelse booster virksomhedens image, den digitale strategi øger vidensdelingen internt i virksomheden og skaber nye kompetencer - og e-handelsløsningerne afsætter produkterne i en voldsom hastighed.

Digitalisering der virker i praksis

De fleste af os har efterhånden digitale løsninger tæt inde på livet i hverdagen. Vi bruger Google maps, Mobilepay og Nemid, som om vi aldrig har brugt andet – og stigningen af nethandel taler sit helt eget sprog. De virksomheder jeg og mit team arbejder med, er ofte ret sikre på, hvordan de vil bruge de digitale løsninger, men når de så er kommet i gang, så går de i stå, fordi de ikke liiige har fået styr på processerne inden de gik i gang. Andre er helt på bar bund. De ved, at de er nødt til at se på, hvilke digitale løsninger, der giver mening for deres forretning, men de aner simpelthen ikke, hvordan de skal gribe det an - så de nøler, og den ene dag tager den anden.

Min fornemste opgave som rådgiver og ekspert i digitalisering er at formidle omkring de digitale muligheder og løsninger til flest mulige mennesker og virksomheder. At inspirere dem til at turde digitalisere og give dem indsigt så de opnår reel teknologiforståelse og derigennem en tryghed til at kunne træffe relevante til- og fravalg. Det gør jeg ved at holde 1:1 skræddersyede sparringsforløb og jeg holder også foredrag for både små og store virksomheder, hvor jeg fortæller om seneste trends, den digitale udvikling, fordele og ulemper man skal tage stilling til og indblik i de helt konkrete og jordnære erfaringer vi selv har gjort os med digitaliseringsprojekter. Noget af det der motiverer mig allermest, er at overtage opgaven fra IT-leverandører og webbureauer som ikke har fået lavet løsningerne ordentligt og glemt at tænke brugerne og forretningen ind i løsningen. Jeg elsker at være i dialog med vores kunder, lytte til dem og deres brugere, identificere de reelle og behov for derefter at lave digitale løsninger, der virker i praksis.

Digitalisering er relevant for os alle og indeholder mange værdiskabende muligheder for forretningen – det handler i høj grad om at du skal tage stilling, på et oplyst grundlag, til hvordan du vil gøre brug af de digitale teknologier.