“DET ER BOGSTAVELIGT ET SPRINT OG FANTASTISK AT NÅ SÅ LANGT PÅ SÅ KORT TID!” -MIKKEL BARKER, EJER, MAKKER PLAY

Vi sprinter løs hver dag i denne uge, hvor vi sammen med Human Business guider tre nye kunder igennem Sprint:Digital-konceptet, her i Odense.

Vi har tidligere introduceret til hovedtrækkene i metoden Design Thinking. Nu vil vi meget gerne fortælle lidt om det sprintforløb vi sidste måned gennemførte med de tre kunder MAKKER Play, Marklund Design og Wandall Kopenhagen. De tre kunder deltog i sprintet med fokus på udviklingen af nye, digitale forretningskoncepter, som et væsentligt led i deres virksomheders digitale transformation. Igennem et sprint får du skærpet dit fokus på kundens behov, samtidig med du får øje på, hvilke forretningsgevinster, der kan ligge i digitaliseringen.

I dette inspirations-indlæg giver vi udvalgte highlights fra de tre kunders sprintforløb. Vi giver også et indblik i en specifik metode, sammen med overblikket over de lavpraktiske værktøjer, der kan hjælpe din proces i gang. Vi har krydret indlægget med deltagernes evalueringer, for at vise, hvor værdiskabende et forløb kan være.

HELT LAVPRAKTISK SKAL DU BRUGE

  • 5 dage

  • En lille håndfuld engagerede medarbejdere, gerne fra forskellige led i virksomheden

  • Post-its!

  • Rå mængder papir, gerne i store formater, så der er plads til at udfolde sig - og sine ideer

  • Tuscher og kuglepenne i forskellige farver

  • Et ønske om udvikling - hvis ikke du har et åbent sind, så åbner det sig nok i løbet af sprintet

Mikkel Barker fremhæver netop brugen af post-it's og store stykker hvidt papir, som et meget effektivt værktøj:

Det giver et godt overblik, at skrive det ned og sat på væggen for senere at kunne se det hele lidt på afstand. Derfra kan man langt mere effektiv zoome ind og prioritere. Formulering af både store og små tanker og ideer, hjælper til at finde de væsentligste detaljer.

barker (1).jpg

Mikkel Barker, ejer af MAKKER Play. Her i fuld sving med papir og post-its. Mikkel er i færd med at udvikle på et drone-kørekort til skoleelever

“Mange mindre virksomheder som mig selv, skulle virkelig give sig selv et sprint forløb, hvis de ‘træder vande’ eller har brug for hjælp til en ny ide. - Kira Marklund, ejer af Marklund Design

IMG_0954.jpeg

- “Jeg har fået bekræftet at det er vigtigt at have sparringspartnere og se tingene fra flere sider.” Kira Marklund (til højre), ejer af Marklund Design - Kira udviklede på sin webshop under sprintet.

Alle tre deltagere fremhæver det som meget givende at få sparret og perspektiveret med andre. Både med os som digitale rådgivere, coaches og facilitatorer - og med hinanden.

Rasmus H. Wandall gik ind i forløbet med en idé til en app indenfor det juridiske felt. Rasmus understreger, at det har været enormt givende for ham at blive udfordret i en meget hurtig og praktisk proces, som er helt anderledes end de mere langsommelige forberedelsesprocesser han har erfaring med fra forsknings-verdenen. Hans bedste råd på baggrund af sin egen proces er “Stop forberedelserne og kom i gang med at teste! Test mange gange, fejl mange gange og byg så.”

wandall.jpg

Rasmus H Wandall omgivet af rige mængder post-its. Rasmus siger: “Fra A til Z på ingen tid med de rette kompetencer hele vejen rundt. Når man står med en ide og skal ud over stepperne i ukendt land , er det præcis hvad jeg havde brug for.” Rasmus Wandall, ejer, Wandall Kopenhagen

FRA IDÉ TIL KONKRET HANDLEPLAN

Både Mikkel Barker og Rasmus H. Wandall fremhæver det effektive i på fem dage at gennemgå en meget intensiv udvikling - fra den blotte idé til en helt konkret handleplan.

Når man sammenligner hvor man stod første dag og hvor jeg stod efter sidste dag, har jeg en fantastisk plan - en realiserbar plan. Det havde jeg ikke da jeg startede. - Rasmus H. Wandall, ejer, Wandal Kopenhagen

“Udviklingen er vild - fra forvirring og usikkerhed til klarhed og retning. :-)” Mikkel Barker, ejer, MAKKER Play

Vejen til den konkrete plan er ikke snorlige, men går over en masse kreativt tanke- og idé-arbejde, som for enkelte kan synes meget udfordrende de første par dage. Det er et helt naturligt led i udviklings-processen!

METODISK ANBEFALING: CRAZY 8

Et godt eksempel på en helt konkret metode fra idéudviklings-fasen er metoden Crazy 8.

I forlængelse af den første dags indledende øvelser, samles og struktureres nogle hovedtemaer, som på sprintets anden dag altså blandt andet danner grundlag for metoden Crazy 8. Hovedsigtet med Crazy 8 er at deltagernes hoveder skal tømmes helt. Man skal generere 8 ideer pr. tema, som man skal tegne - og for hvert enkelt tema er tiden begrænset til 8 min. På baggrund af disse hurtige ideer, laves efterfølgende skitser, hvor ideen kan rulles helt ud, og man bliver klogere på, hvad man vil gå videre med.

Crazy 8, som det så ud i går under vores igangværende sprintforløb - her ses tegninger til tre forskellige temaer

IMG_1717+2.jpeg

Det at være visuel og skulle tegne kan bare ét eller andet særligt, og skærper simpelthen din bevidsthed om, hvad du vil.

Med ugens indlæg håber vi at have inspireret dig yderligere til at give dig i kast med design thinking, eller kaste din virksomhed ud i et regulært sprintforløb. Hos Tokerød Plus er vi helt overbeviste om styrkerne ved processen, og de fordele metoden kan give dig.

Det er enormt godt givet ud at fokusere intensivt på din digitale konceptudvikling i de fem dage, omgivet af analoge post-its, kunder og sparringspartnere. Du sikrer simpelthen at din løsning er gennemtænkt, og at den tager udgangspunkt i dine kunders reelle behov.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker vores input til dit eget forløb - vi sparrer eller faciliterer gerne!