Hvor mange brugere har de respektive sociale medier egentlig på globalt plan? 

Det ses i nedenstående overblik. 

1. Facebook 2 mia. brugere
2. Youtube 1.5 mia. brugere  
3. Whatsapp 1.2 mia. brugere  
4. Messenger 1.2 mia. brugere
5. Instagram 700 mio. brugere  
6. Twitter 328 mio. brugere  

(interessant at tænke over at Facebook ejer 4 af disse medier... hhv. Facebook, Messenger, Whatsapp og Instagram)

Credit: Vala Afshar

Credit: Vala Afshar

Du undrer dig nok også over hvorfor Linkedin slet ikke indgår i oversigten. Men det skyldes simpelthen at de (Linkedin) ikke selv vil ud med antallet af månedlige brugere 🤔 ifølge denne statement "Unlike some web properties, LinkedIn does not specify monthly or daily “active” users—just users in general" fra artiklen "Linkedin says it broke the 500 million-user mark" fra april 2017. 

Content marketing har længe været et hyppigt anvendt buzzword. Der hersker dog ikke længere den store tvivl om vigtigheden af at gøre brug af "content" i sin digitale indsats. Men hvor lang levetid har de respektive typer content egentlig? 

Kilde til grafisk oversigt: Dino Pacella

Kilde til grafisk oversigt: Dino Pacella

Det er ret interessant og nok også lidt undervurderet/overset af flere. Overvejer du levetiden af dine posts? Jeg vil nok mene at LinkedIn posts har noget længere levetid end 24 timer.
Jeg oplever selv 10-14 dages levetid. Og Facebook opslag er også nærmere 24 timers levetid.

Det er interessant at overveje levetiden af blogposts og holde det op imod den tid der skal investeres i at udvikle det kontra indsatsen på sociale medier - selvom det ikke kan ses som et enten/eller scenarie, da hvert medie og type content har sin egen berettigelse og måde at opnå værdi på. Men overvejselen om "tid brugt på at udarbejde content" kontra "værdi opnået med content" er væsentlig i forhold til din digitale ROI (return on investment). 

"Levetiden" skal ikke ses som et videnskabeligt kvantificeret udtryk, men snarere en god mavefornemmelse baseret på praktisk hands-on erfaring. Der er flere måder (metoder og taktikker) til at øge levetiden af content på - bl.a. kan man forlænge levetiden hvis man med relevant indhold opnår dialog og diskussioner.