Digitalisering kan se ud på mange måder, men for en del af os ligner det nok mest en eller anden form for skærm. Vores dyrebare telefoner og computere er en port til ubegribeligt mange muligheder. En måde at være forbundet og et af de vigtigste redskaber i manges arbejde. Derfor skal det også bare virke.

Vi er vilde med at tale om digital transformation, det nye ledelsesparadigme og digitale strategiske målsætninger, men det kommer vi aldrig til hvis virkeligheden er at vi hver især sidder alene og koldsveder over et teknisk problem der forsinker arbejdsgangene og skaber frustration. 

Med Digipedel vil vi benytte det der er fedest ved digital, til at få bugt med noget af det der er mest frustrerende. Vi har lavet et fællesskab hvor man kan tjekke ind med sit akutte digitale spørgsmål og ved hjælp af al den puljede viden i gruppen få svar og vejledning hurtigt og omkostningsfrit. 

På Facebook er det en gruppe (som du kan blive en del af lige her) hvor vi stiller vores og vores netværks erfaringer og kompetencer til rådighed og inviterer dig til at gøre brug af det. Ligeledes og ikke mindst til at hjælpe, hvis du pludselig har løsningen på noget andre har brug for hjælp til.

På Twitter er der tale om et hashtag #digipedel som du kan søge på for at se andres digi-spørgsmål og en konto @digipedel, som du kan følge for at få retweetet spørgsmålene direkte ind i din daglige strøm. Internettet har givet os en højere grad af forbundenhed og mulighed for at trække viden. Lad os kombinere de to ting til at gøre internettet et lidt mindre træls sted at arbejde.