Hvad kan du bruge Social Selling Index til?

Social selling er alt andet end et luftkastel. Men Social Selling Index fra LinkedIn er en lidt anden historie.

“Men han har jo ikke noget på,” sagde et lille barn… Sådan gik det ifølge H.C. Andersen op for folket, at kejseren, som skulle lede dem med sin visdom, i virkeligheden var uden klæder. Samme følelse har vi haft, når vi skulle undersøge et nyt LinkedIn koncept: Social Selling Index.

Selvom det lyder smart at kunne få bedømt og indexeret ens social selling score, så har vi stadig til gode at finde en egentlig anvendelse af tallet. Man kan konkurrere med det, men man kan kraftedermamer også sagtens la’ vær’ (Østkyst Hustlers ref: https://www.youtube.com/watch?v=NPUyxyHY1Pg).

Anne Frost og Tomas Ellendersen. Man kan blandt andet udlede af disse tal, at nogen skulle tage at få sig en hobby.

Anne Frost og Tomas Ellendersen. Man kan blandt andet udlede af disse tal, at nogen skulle tage at få sig en hobby.

Behovet for rette værktøj

Vi kigger først på, hvad vi gerne vil opnå med vores arbejde: Vil vi sælge, vil vi udvide vores netværk, vil vi have likes (og hvis ja, hvorfor vil vi så det) eller noget helt fjerde? I bestræbelserne på at opnå dette kan det rigtige værktøj gøre en stor forskel.

Nogle værktøjer kan også bidrage til en øget kompleksitet i simple opgaver. Værst står det dog til med værktøjer, som ikke engang prøver på at have en reel funktion.

Ser vi på LinkedIns Social Selling Index, så har vi svært ved at se, hvilket problem det løser.

Social selling adskiller sig ikke voldsomt fra gammeldags veludført relationssalg, nu blot også på nye medier. Og vi tror ikke, at et systematiseret index med tal brygget på banaliteter som “find din målgruppe”, “lav indhold med relevans” og “styrk dine relationer” bedst viser, hvordan man bliver bedre til det. Altså til relationer.

Vi tror på, at menneskelig vejledning er den bedste metode.

Har vi så en konklusion?

For vores vedkommende, så kommer SSI ikke på listen af værktøjer eller overspringshandlinger, som vi anbefaler. Ikke fordi at vi ikke tror på social selling, men fordi at vi ikke tror, at et tal og en procent kan forbedre ens evner udi social selling.

I værste fald kan indekset give en sælger-gruppe incitament til at konkurrere på et fesent parameter. I bedste fald give et øjebliksbillede af, hvor aktiv du har været på LinkedIn i en nær fortid. 

Vi tilbyder i øvrigt også personlige rådgivningsforløb til ledere i LinkedIn [link].

Vi anbefaler, at du bruger Social Selling Indexet til at bestemme, hvem der skal hente første omgang til kontoret på fredag.

Tak fordi du læste med så langt.