Dyrk din niche

Tomas:
Social Selling er et begreb der dækker over relationsskabelse og pleje - nu bare med sociale medier som omdrejningspunkt. Har Social Selling overflødiggjort det klassiske salgspitch og den iskolde kanvas, eller er det et digitalt luftkastel? Følg os, når vi de næste uger kaster lys over begrebet Social Selling, og få tips og tricks til hvordan du kan bruge dit digitale netværk til din fordel.

 
 

Anne:
Der findes et redskab (læs: en art sælgernes klout) der hedder LinkedIn Social Selling Index. Med udgangspunkt i de 4 parametre SSI har valgt at måle på, vil vi belyse, diskutere og forvirre.
'Vi' er Tomas Ellendersen og Anne Frost...

Tomas:
... og I dag kigger vi på, hvordan du etablerer dit professionelle brand på sociale medier.

 

Det starter med “hvem...”

 

Anne:
Det starter ret beset altid med why, men lad os antage du har gjort dig de overvejelser og måske ovenikøbet gjort dig besvær med at formulere det…

Tomas:
Dine digitale profiler er medier i sig selv, og de kan skabe alt fra kunder til shitstorms - det afhænger af hvordan du bruger dem. Men for at drage fuld fordel af dit brand, så skal du starte med at svare på et af de sværeste spørgsmål i verden: "hvem er du, og hvad vil du bidrage med?"
Det kan måske virke let, men hvis du skal gøre det på 140 tegn eller mindre, så kan det blive en udfordring. Og det er sjældent noget, du bare finder, det er noget, du arbejder dig frem til. At skabe dit eget digitale sociale brand er ikke en spurt - det er et marathon.

 
 

Anne:
A word of caution. Lad dig ikke forblænde af din egen perfekte fortælling. Hvis du bliver for dogmatisk omkring din vision, den tone du vælger at anlægge og dine tvangsregler på sociale medier, vil Saurons øje til sidst stirre konstant og olmt på dig i skikkelse af din egen navle. Hold dig til at have hensigtserklæringer fremfor social medialove. Prøv ting og prøv dernæst andre ting.

De første skridt

Tomas:
Din sociale profil er ofte det første dit netværk og dine kunder støder på, hvis de søger på dig. Så du skal selvfølgelig have udfyldt de basale ting: Et godt profilbillede, gode og fyldestgørende profiltekster og dine kontaktoplysninger. Det er de tre første skridt, som skal tages.
Derefter skal du begynde at arbejde med det, som du gerne vil blive kendt (og anerkendt) for.

 

Dit eget output

Tomas:
Start for eksempel med at dele din viden om ét afspekt af din interesse. Fordelen ved at dele din viden via sociale medier er, at 55% af dine potentielle kunder bruger sociale medier til at researche inden et køb. Du kan altså, med ét indsigtsfuldt indlæg, placere dig som frontløber inden for din niche.

 
 

Anne:
Og bemærk venligst udtrykket niche, Du KAN IKKE sælge alt til alle. Det er fristende at forsøge, men det er en boomerang styret af frygten for at foretage fravalg.

Tomas:
Din organiske rækkevidde bliver altså mindre relevant, da dit output kommer til at fungere som en statisk dokumentation for dine evner, holdninger og viden.

 
 

Anne:
Og her kommer så den første boomerang. Hvis du vil skrive til en målgruppe, der endnu ikke ved, at det er vigtigt at smække et foto på, kontaktinfo og udfylde profiltekst, så skal du nok også slappe af med bruge begrebet "organisk rækkevidde."

You are the company you keep

 

Anne:
Hvilket også gælder når man ser på, om du har valgt diversitet eller fætter-kusinefest.

Tomas:
En vigtig del af dine sociale profiler er de personer du omgiver dig med og din professionelle interaktion med netværket. Det kan være igennem likes, diskussioner eller anbefalinger af andre og deres kompetencer.

 
 

Anne:
Ikke helt ulig din netværksstrategi i dine teenageår.

Tomas:
Hvis du vil være frontløber eller blot plain god indenfor en bestemt branche, så er det vigtigt, at du har ligesindede i dit netværk. Det giver dig både mulighed for at dele det bedste indhold fra dit netværk og overvåge ny viden og udvikling på området.

 
 

Anne:
Det er så til gengæld også UHYRE vigtigt at du ikke KUN hænger ud med the cool kids fra din egen branche. 1. Upåagtet at I er bonkammerater, er der sjældent voldsomt meget mønt at hente hos dine konkurrenter. 2. Du bliver dummere af kun at tale med folk, der ved hvad du taler om. Til sidst bliver dit sprog så indavlet, at det for dine kunder vil lyde som replikker fra "kampen om ilden."

Tomas:
Som du nok har bemærket har vi ikke taget facitlisten med. Vi har den her slags snakke hver dag både på kontoret og ude i landet og vi vil i tråd med ovenstående, hellere end gerne drøfte det med dig også.
Vi har fokus på at gøre det digitale menneskeligt. Social selling handler om mennesker der interagerer opmærksomt med andre mennesker. Platforme som LinkedIn er blot en hammer, en sav og en skruetrækker i den værktøjskasse. Du skal stadig selv vælge det rigtige søm at banke i den rigtige væg. Det kommer vi nærmere ind på i næste indlæg, som bliver lagt både her på siden og på vores LinkedIn Company Page.
I vores nyhedsbrev skriver vi stort, småt, konkret og abstrakt om digital ledelse og transformation og om vores åbne kurser og foredrag. Tilmeld dig og få det hele serveret direkte i din indbakke.