En mellemstor dansk bank ønskede at benytte LinkedIn som fælles platform for positionering af ledergruppen. Det var hensigten at skabe et ensartet udtryk, at fremme social selling ved aktivering af de enkelte lederes netværk. Indsatsen skulle fremhæve ledernes specialer hver især og samtidig skabe en genkendelighed når man ramte en af lederne i virksomhedens profil.  Der skulle skabes de bedste forudsætninger for ledernes eget arbejde med deres individuelle LinkedInprofiler.

Mindsettet skulle ændres samtidig med at den enkelte leder fik værktøjer til at bevæge sig videre.

Opgaven var at skabe imødekommende og gennemarbejde profil med sans for detaljen og et høj faglig værdi.

Vi screenede de enkelte profiler og lavede en til en sessioner med hver enkelt leder. Målet var at fremhæve medarbejderens faglige speciale og samtidig skabe et coorporate look på profilerne.   Vi rådgav endvidere om de forskellige muligheder for at bidrage med faglig værdi til sit netværk, udvide netværket ogikke mindst skabe en personlig fortælling der gav ”bankmanden” et menneskeligt og imødekommende ansigt. 

Som en vigtig del af processen, løste lederne hver især skræddersyet hjemmearbejde imellem sessionerne for at blive fortrolig med mediet og omsætte viden til km. i benene.

Virksomheden tilbød nye portrætfotos til alle involverede, visuelt materiale og generelt gennemarbejdet indhold til de som ikke følte sig klar til selv at producere eget materiale fra start af. 

Social selling og en ny indstilling til networking, blev en naturlig og tryg disciplin. 

Banken har opnået en styrket digital tilstedeværelse med et lederkorps der har langt nemmere adgang til aktivering af deres nuværende netværk. Endvidere har man fået forankret online netværkstanken udi afdelingerne, med henblik på at skabe en tættere relation til nye og kommende kunder.