Twitter er det hurtige, flygtige sociale medie. Globalt er der 288 mio. månedligt aktive Twitter brugere (kaldes Tweeps). Der er over 500.000 danske brugere på Twitter hvoraf ca. 4% er dagligt aktive. Det lyder måske ikke af vildt mange, men kigger man på hvem brugerne er, giver det pludselig mening, at overveje tilstedeværelsen. Det er i høj grad meningsdannere, journalister, kommunikatører, politikere og fagligt passionerede folk. 

Twitter går kort ud på: 

Twitter udmærker sig som socialt medie ved sin simple og effektive kommunikation. Man har 140 karakterer at gøre godt med og stiller krav til formidlingen. Det er dialogska- bende og kan give et vidtrækkende netværk, da det fordrer dialog og videndeling. Det er præget af hurtige og ofte yderst relevante opdateringer inden for et bredt område af faglige emner. 

Twitter bruges meget af, men begrænser sig ikke til: 

Twitter bruges hyppigt af politikere, debattører, journalister, konsulenter, kunstnere og kommunikationsfolk. De seneste par år har vi også set ere virksomheder gøre deres indtog på mediet. Især offentlige virksomheder og interesseorganisationer som SKAT (@skattefar), DSB (@omdsb) 

Politiet (@rigspoliti) og Dansk Energi (@DanskEnergi) har vist gode takter og gjort sig positivt bemærket med tilstedeværelsen på Twitter. 

På Twitter handler det i høj grad om at skabe nye relationer. Man følger ikke hinanden gen- sidigt, som man kender det fra LinkedIn og Facebook. Det skaber relationer på baggrund af fælles faglig interesse. 

Hvorfor tweete? 

Twitter egner sig til at fremvise virksomhedens kompetencer, ved at have aktive medarbejdere inden for deres interessefelt. Twitter kan også med fordel bruges til at yde kundeservice i øjenhøjde. Blot det at turde være tilgængelige og åben overfor at modtage spørgsmål, kritik og ros giver points på kontoen. Med en bevidst strategi er det muligt at gøre sig attraktiv overfor journalister, politikere og andre meningsdannere. Det er et effektivt redskab til at engagere jeres målgruppe og opbygge relatio- ner til ambassadører for jeres virksomhed. 

Værdien i at tweete

Da Twitter som standard er offentligt tilgængeligt, er den helt store værdi åbenheden i mediet. Det er mi- kroblogging i realtid, og det er et ”her-og-nu-medie”. Der foregår interaktion på kryds og tværs mellem brugerne, hvilket skaber dynamikken på mediet. Twitter er en suveræn mobil platform, og benyttes ofte ”på farten”. På Twitter er det samtalen der er i fokus. Med relevante hashtags (#) er det muligt at fange samtaler inden for bestemte emner. 

Gode cases

De følgende cases vurderer vi er inspirerende, da det er organisationer, der er med til at fremme dia- log, og udnytter det hurtige og ygtige potentiale, som Twitter rummer. 

  • DSB
  • SKAT
  • Profil Optik
  • Gyldendal (#fredagsbog)
  • Spies
  • Politiet
  • Bang & Olufsen
  • Saxo Bank
  • Tinderbox
  • e-conomic

Hvis Twitter har vakt din interesse bør du læse Anne Frosts indlæg Jeg holder af hverdagen - på Twitter