Pinterest er et visuelt båret socialt medie og et af de hurtigst voksende sociale medier de seneste år, og siden tjenesten blev lanceret i 2010 er den godt på vej mod de 70 mio. brugere globalt og ca. 70.000 danske brugere. 

Pinterest helt kort

Pinterest er ligesom Instagram et visuelt medie. Mediet fungerer i realiteten som en digital opslagstavle, hvor der kan postes billeder (pins), som man gerne vil dele med andre. Billederne kan organiseres på for- skellige virtuelle opslagstavler, med hvert deres emne. Brugere kan interagere med hinanden, følge hinandens opslagstavler, eller man kan følge hele pro len og alle relaterede opslag. Man kan tilknytte et link (URL) til en pin, så når brugeren trykker på billedet, sendes man videre til det ønskede website. En virksomhedspro l har samme muligheder men giver mulighed for indblik i analytics. 

Pinterest bruges af

Hovedvægten er kvinder og fordelingen er næsten en 1/5 ratio, i kvindernes favør. 

Det er typisk yngre kvinder omkring 18-34 der benytter Pinterest. Pinterest-brugerne er et yderst købestærkt segment, især når det kommer til design og boligindretning. 

Hvorfor bruge Pinterest

Pinterest beskrives bedst som et stort inter- aktivt livsstilsmagasin. 

Undersøgelser har tidligere vist, at de este Pinterest-brugere anvender det som inspirationskilde som led i beslutningsprocessen ved køb. Pinterest er blandt de mest effektive trafik-genererende sociale medier. 

Værdien i at bruge Pinterest

Langt de este Pinterest-brugere benytter mediet til at finde inspiration og brugbar viden. Det er således en måde at fremvise, samle og kategorisere sine interesser og vise dem over for omverdenen. Billeder af personer, billeder fra blogindlæg samt info- graphics er noget af det indhold der bliver delt mest. 

Med godt og visuelt lækkert indhold og links der peger til hjemmeside eller landing page, er der god mulighed for at tiltrække trafik til virksomhedens hjemmeside. 

Gode cases

Fælles for de gode cases her er, at de giver brugerne inspiration til, hvordan virksom- hedernes produkter kan benyttes til f.eks. indretning, personlig stil, opskrifter. 

  • Rice Denmark
  • Muuto
  • Royal Copenhagen
  • MissDesignSays