Før I som organisation overhovedet hopper ud på de sociale medier, er det vigtigt, at I gør jer en række overvejelser. For det første er det vigtigt, at I har vurderet og erkendt hvorvidt I er klar til sociale medier i form af at kunne være tilstede på mediernes respektive præmisser. Derudover at I har defineret et klart formål med tilstedeværelsen - både på sociale medier men også digitalt generelt, for det skal spille sammen og vil have gensidig indflydelse. 

 • Hvilke medier er I tilstede på allerede? 
 • Hvilke medier ønsker I at være aktivt tilstede på? 
 • Hvor mange ressourcer kan I allokere til indsatsen? 
 • Hvor meget tid må medarbejderne bruge på de sociale medier? 
 • Hvad gør I når lokummet brænder, utilfredsheden blandt kunderne ulmer og de lukker galde ud på jeres Facebook-side?
 • Eller hvordan vil I reagere når I bliver hovedperson i en lovestorm (ja, det modsatte af en shitstorm findes også) hvor kunderne kaster deres kærlighed over jer? 
 • Der er mange ting at forholde sig til. Man kan ikke vide det hele på forhånd og udarbejde procedurer for det hele, men bare man har italesat de este ting internt, så er man nogenlunde forberedt. 

Giv værdi før I tager værdi
Det er vigtigt at forstå, at præmissen på de sociale medier er at være social, som navnet også ret så kraftigt indikerer. Det betyder, at man med en aktiv tilstedeværelse på
de sociale medier er nødt til at være lyttende, deltagende, engagerende og bidrage til videndeling, debat eller blot med generøs service via de sociale pro ler. I skal derfor som det første skridt overveje, om I gider investere den tid det tager, at etablere en god tilstedeværelse på de respektive medier, for der skal opbygges en vis portion momentum inden vær- dien kan mærkes og måles. Man skaber som organisation relationer til brugerne via de sociale medier og relationer bygges på tillid. Tilliden kan fremmes med en digital tilstede- værelse præget af service, generøsitet og dialog 

Hvem kommunikerer man med?
De officielle profiler for jeres organisation bliver en samlet digital stemme for organisationen, hvorfor I bør overveje hvordan I ønsker at fremstå - i form af takt og tone. Derudover kan medarbejdere agere ambassadører for virksomheden og det er vigtigt at de lærer at anvende de valgte medier i deres arbejde.  

Er målgruppen tilstede?
Det er vigtigt at bruge lidt tid på at undersøge hvilke sociale medier jeres målgruppe er tilstede på. 

 • Er de overhovedet på Facebook?
 • Eller både på Facebook og Linkedin?
 • Og hvordan er det nu med Instagram og Snapchat?
 • Er målgruppen kun danskere eller også international? 

Det har betydning for sproget i skal kommunikere på. Derudover kan der jo være en række forskellige relevante målgrupper for jer i form af eksisterende og potentielle kunder, eksisterende og potentielle medarbejdere, investorer, pressen, bestyrelsen og øvrige interessenter for organisationen. Det er vigtigt at have de respektive målgruppers interesser for øje og tænke det ind i jeres kommunikation på de sociale medier.