Hashtags er en måde at kategorisere et budskab på og alle budskaber som indeholder samme hashtag samles under dette emne. Hashtagget er aktivt på den måde at man kan klikke på det og se samtlige budskaber relateret til dette hashtag. Ved tilstrækkelig aktivitet omkring et hashtag kan det blive en ”trending topic”. 

Brugen af Hashtags

Den klassiske måde at bruge et hashtag på, er ved at markere et emne. Det mest brugte i Danmark er #dkpol, der markerer, at det om- handler dansk politik. 

Andre gange opstår de i forbindelse med begivenheder, f.eks i TV. Dermed kan udsendelser i TV kommenteres i realtid. Andre gange bliver der skabt et hashtag, der på en ironisk eller komisk måde kommenterer på begivenheder i samfundet, eller retter kritisk opmærksom mod en politisk sag, sundhedsvæsen, eller ”skandaler” (de såkaldte shitstorms eller lovestorms som er den positive kontrast). 

Hvordan bruger vi hashtags? 

Det er forskelligt hvor mange hashtags, man bør bruge. Reelt set er der ingen begrænsning, men tænk på læsevenligheden for dine følgere, eller hvorvidt det bliver for støjende. På Twitter er du begrænset af 140 tegn og normen på dette medie er typisk et enkelt hashtag. 

Når I skal vælge hashtag er det en god idé, at se om det er brugt af andre i forvejen. Man kan altid spørge sig frem eller søge på dem man har udtænkt sig (overskrift.dk giver et godt overblik her). 

Selvom jeres begivenhed eller dit emne udelukkende er dansk, kan det være en god idé at tilføje ”dk” til hashtagget, for at undgå, at det allerede er brugt. 

Hashtags skal være skrevet som et enkelt ord uden mellemrum (#SådanHer). Hashtags kan indeholde tal, men ikke specialtegn som punktum % eller & (dog med undtagelse af underscore ”_”) 

Værdien i at bruge hashtags

Hashtags får inddraget brugere i diskussioner og videndeling. Det er muligt at sætte overvågning
af hashtags op og dermed kunne lytte og deltage aktivt i de forskellige emner. Hashtags kan altså hjælpe virksomheden med at nå endnu længere ud på den sociale platform end bare den umiddelbare tilstedeværelse. Med taktisk brug kan virksomheden eller medarbejdere eller positionere sig som den førende (thought-leader) indenfor netop dette område. 

Anvendte Hashtags i Danmark

Der findes en lang række af hashtags i Danmark, der knytter sig til forskellige områder. Her følger en liste af nogle af de hyppigt anvendte (der findes mange flere og det handler om at researche for at finde nogen I kan koble virksomheden på) 

  • #DKpol – Hashtag der generelt beskæftiger sig med dansk politik 
  • #Twitterhjerne – Hashtag på twitter hvor brugerne kan stille spørgsmål om alt, og netværket på Twit- ter kan byde ind med svar. 
  • #dkmedier - Generel debat om det danske medie- billede. 
  • #politikdk – Service tweets fra og til politiet, hvor man som borger kan følge med. 
  • #smdk – Generel snak og diskussion af sociale medier. 
  • #digdk - handler om digitaliseringen 
  • #dkledelse - handler om strategi og ledelse

Monitorering

En måde at danne sig et overblik over hvad der rører sig real-time i det digitale landskab, er at gøre brug af tjenester til monitorering af udvalgte nøgleord. Her er overskrift.dk en særdeles relevant løsning som giver dig mulighed for at overvåge al aktivitet med din virksomheds navn indblandet i eller udvalgte hashtags. Man kan også som virksomhed lave en social væg som bl.a. Realdania har gjort. En landingpage (underside på et website) som samler alt indhold på tværs af sociale medier, der har tilknyttet #Realdania på opslaget.