Det kan være en fordel at fokusere på ambassadører, der kan forstærke jeres virksomheds budskaber. Ambassadører kan fungere som influent for sit netværk på jeres vegne, hvor de når ud til andre, I som virksomhed ikke gør. Ambassadører kan være både interne i form af medarbejdere og eksterne i form af samarbejdspartnere, kunder, bloggere, digitale influenter og venner af huset.

Interne ambassadører Som virksomhed har I allerede adgang til en gruppe mennesker som I ved arbejder for at gøre virksomheden bedre: jeres ansatte! De har hver især et netværk af relationer og disse kan I få adgang til ved at aktivere jeres medarbejdere på sociale medier.

I kan for eksempel få jeres ansatte på LinkedIn og sørge for at deres pro ler er tilknyttet virksomhedens side. På den måde vil folk der kigger på deres pro ler kunne klikke sig videre til virksomhedens LinkedIn Company Page. Det er vigtigt at medarbejderne selv har lyst til at bruge tid og energi på det. Lysten er vital. Så det handler om at motivere og give incitament, fremfor frivillig tvang. Udvælg eventuelt nogle frontløbere som i forvejen viser interesse for en aktiv digital tilstedeværelse. Som leder bør man gå forrest ved selv at være et godt eksempel - show it don’t just tell it.

Eksterne ambassadører
Det kan give et stærkt talerør at få eksterne relationer til at tale om virksomheden. Et godt eksempel herpå er digitale influenter eller bloggere, som i stigende grad bruges til markedsføring indenfor alt lige fra mad, rejser, mode, børneprodukter, oplevelser til skønhedsprodukter og informationskampagner. At kunne få ambassadører til at tale positivt om din virksomhed er med til at styrke jeres fortælling og giver mere gennemslagskraft. 

Det er vigtigt at respektere sine brugeres og kunders brugerrejse, for at skabe/fastholde stærke ambassadører for dit brand, koncept eller produkt. Jeg har selv for nylig oplevet en ærgerlig brugerrejse, som jeg vil give dig et indblik i her med denne korte video.