Det der med at du som leder, virksomhed eller menneske for alt i verden SKAL et eller andet, da du ellers er i gang med at grave din egen grav, er noget fanden har skabt. Det er uhyre sjældent vi SKAL noget. Der er valg og konsekvenser. Og så er der muligheder. Dette er en miniode til hverdagen på Twitter og nogle af de muligheder der findes der.

Hvis du er velbevandret på Twitter, skal jeg bede dig passere gaden. Du lærer ikke noget nyt her.

 Nedenstående screendumps er fra en tilfældig tirsdag. De viser hvordan 2 virksomheder fik mulighed for at yde god og nærværende service og komme i direkte dialog med deres kunder. Netop i det øjeblik kunden var tørstig efter dialog.

 Det første eksempel tager udgangspunkt i hashtagget Twitterhjerne. Der findes her en udmærket guide, skrevet af Thomas Wittenburg om det fænomen. 

Det der sker er at Københavns Lufthavn af tredje part bliver ført sammen med en kunde ( og pludselig 2 kunder) med et akut informationsbehov.  Vælger lufthavnskontoen at gribe bolden lige der, vil de utvivlsomt efterlade et positivt indtryk.

Småtingsafdelingen, kunne man kalde det, men noget af det fine ved Twitter er at du aldrig ved hvem eller hvor mange der læser med på hashtags. Og det gjorde jeg så fx lige den dag.

Næste eksempel var undertegnede selv rodet ind i.

Efter LinkedIns opdatering/dekonstruktion/fuldstændige nedsmeltning af deres app, oplever mange at der sker mere end almindeligt fjol i brugen af LinkedIn. Det synes for tiden at være en samtaletrend der overstiger både brændstofpriser og gårsdagens vejr at hyggerante lidt over LinkedIn.  Midt i denne brugerfrustration og spas på andres bekostning sker det at tredje part IGEN fører et omtalt firma sammen med en bruger der har akut behov for support.  I modsætning til lufthavnseksemplet griber LinkedIn denne mulighed og går venligt i flæsket på brugeren (altså mig) med et tweet fra deres supportkonto og et link til der hvor jeg skal søge hjælp til problemet.

Alene det, at de har en supportkonto på en konkurrerende kanal er lidt lækkert, men at de er konsekvente og prompte reagerer på at blive nævnt, er så afvæbnende at jeg trods alle odds lige nu sidder og roser dem på deres egen kanal. De indviede vil vide at jeg ellers nok spæder til trenden med at rante. Dette lille TalOp skal LinkedIn dog retteligt have.

Får jeg min egen podcast nu? Mnnntjaaiii… næppe! Er det banebrydende? Næhæj! Er det det vildeste SoMe-kundeserviceeksempel vi nogensinde har set? Øhhh HELL no!

Det er bare et indblik i hverdagen på Twitter – og den elsker jeg!